کارت ویزیت یک روش تبلیغاتی ارزان محسوب می شود که بسیار مهم و تاثیرگذار است. یکی از ویژگی های مهم کارت ویزیت، انتقال سریع و آسان اطلاعات مورد نیاز به مخاطب می باشد. طراحی مناسب می تواند در نگاه اول نظر بیننده را به خود جلب کند و اطلاعات را به سرعت منتقل کند. در ادامه به مراحل آموزش طراحی کارت ویزیت فتوشاپ می پردازیم.
یک سند جدید ایجاد کنید.
در نحوه ایجاد سند در فتوشاپ حتما به نکات زیر توجه کنید:
- کیفیت مناسب فایل، یکی دیگر از عوامل موثر در کیفیت چاپ کارت ویزیت می باشد. رزولوشن فایل باید حداقل 300 پیکسل در اینچ باشد.
- سیستم رنگی (Mode) مناسب جهت چاپ cmyk است. با انتخاب این مود رنگی در هنگام چاپ، اختلاف رنگ موجود در مانیتور و کار چاپ شده به حداقل می رسد.
سایز کارت ویزیت در فتوشاپ
قبل از هر نکتهای باید بدانید که هیچ سایز استانداردی برای کارت ویزیت وجود ندارد و هر کارت ویزیت با هر سایزی بدون محدودیت، قابلیت چاپ را دارا می باشد. با این وجود طبق یک قرارداد نانوشته کارتهای ویزیت در ابعاد مختلف خود در سایزهای مشخص به چاپ میرسند.
یکی از ابعاد استاندارد چاپ کارت ویزیت عمودی در ایران ۸۵ در ۴۸ میلیمتر بوده که حدود ۳ میلیمتر فضای کادر را باید اضافهتر در نظر بگیرید تا حاشیه امن برای برش کارت ویزیت اضافه شود. این فضای سه میلیمتری برای حاشیه برش در نظر گرفته شده و در اصل این مقدار، حدودی میباشد و شما باید از قرار دادن نوشته و طرحهای مختلف در حاشیه برش خودداری کنید. اما در صورتی که طراحی شما دارای زمینه است، باید زمینه را تا انتهای صفحه ادامه دهید تا بعد از برش اطراف کار سفید باقی نماند.
سایز بعدی که برای طراحی کارت ویزیت بسیار پرکاربرد است، سایز ۶۰ در ۶۰ میلی متر بوده که برای کارت ویزیت مربع استفاده می شود. البته یک سایز بین المللی برای چاپ و برش کارت ویزیت وجود دارد. آن هم ۹۰ در ۶۰ میلیمتر میباشد. ابعاد ۹۰ در ۶۰ میلی متر هماندازه کارتهای عابر بانک هستند که کاربرد زیادی در چاپ کارت ویزیت نیز دارند.
در حالت کلی برای ایجاد سایز استاندارد کارت ویزیت در فتوشاپ، سند جدیدی با سایز 8/9 *5/9 ایجاد کنید. کارت ویزیت نهایی پس از چاپ سایز 8/5 * 5/5 می باشد. جهت جلوگیری از حاشیه سفید احتمالی با ابزار خطکش از هر طرف 2 میلی متر قرار دهید و رنگ پس زمینه را تا انتهای صفحه ادامه دهید تا پس از برش بخشی از طرح بدون رنگ نباشد.
نکته: برای دسترسی به ابزار خطکش کافیست کلیدهای Ctrl+R را فشار دهید.
حاشیه امن: جهت جلوگیری از خطای برش، از قرار دادن عناصر و متون، تصاویر و لوگو در حاشیه کار خودداری کنید تا چنانچه فرآیند برش با خطایی همراه بود عناصر اصلی طرح آسیب نبیند. به این منظور از هر طرف 5 میلی متر به عنوان حاشیه امن در نظر گرفته می شود.
با انتخاب ابزار، Rectangle Tool مستطیلی رسم کنید و در سمت چپ صفحه قرار دهید.
قرار دادن QR code در کارت ویزیت
QR Code تصویر رمز دو بعدی است که با گوشی های هوشمند و دوربین دار خوانده می شود. در بعضی مشاغل مانند کسب و کارهای مرتبط با فناوری، کیو آر کد میتواند راهی مناسب برای هدایت افراد به صفحهای پر از اطلاعات مهم باشد که هیچ وقت روی یک کارت ویزیت قرار نمیگیرند.
از جعبه ابزار، ابزار Rounded Rectangle Tool را انتخاب کنید و یک مستطیل با لبه های گرد ایجاد کنید.
لوگو را در قسمت قرمز رنگ قرار دهید.
ابزار Rectangle Tool را انتخاب کنید و مستطیلی قرمز رنگ رسم کنید. در پنل لایه ها، این لایه را در پایین لایه مستطیل طوسی رنگ قرار دهید.
آیکون تلفن، آیکون سایت و آیکون آدرس را به صورت وکتور دانلود کنید و در قسمت سفید رنگ صفحه قرار دهید.
اطلاعات مورد نظر را در مقابل هر آیکون با انتخاب ابزار تایپ در جعبه ابزار تایپ کنید.
نکته: برای نوشته های مشکی رنگ فقط از کانال رنگ K استفاده نمایید. (C=0 / M=0 / Y=0 / K=100)
آخرین مرحله، خروجی مناسب جهت چاپ می باشد. مناسب ترین ساختار برای چاپخانه فرمت PDF است. با انتخاب این ساختار کیفیت تصاویر حفظ شده و نوشته ها خوانایی خود را از دست نمی دهند. دیگر فرمت هایی که برای چاپ قابل قبول هستند فرمت TIF و JPEG می باشد. تا جای ممکن سعی کنید از فرمت JPEG استفاده نکنید.
چاپ کارت ویزیت
چاپ کارت ویزیت از جمله اقدامات مهم برای معرفی یک کسب و کار، برند یا فروشگاه به شمار میآید که نقش پررنگی در رونق آن کسب و کار ایفا کرده و باعث جذب بیشتر مخاطب میشود. در صورتی که کارت ویزیت، طراحی اصولی داشته باشد و دارای متن مناسب اطلاعات کافی و ظاهر زیبا باشد، میتواند فرآیند جذب مخاطب را بهتر و سریعتر پیش ببرد.
در همین راستا طراحان باید آموزش طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ را به طور کامل بدانند و با در نظر داشتن سایز و ابعاد استاندارد، کارتهای ویزیت را برای کسب و کارهای مختلف طراحی کنند. مجموعه چاپ آقا بر اساس سایز و ابعاد استاندارد، انواع کارت ویزیت را طراحی و در تیراژ بالا به چاپ میرساند که به کسب و کارهای مختلف توصیه میکنیم از طریق این مجموعه چاپ کارت ویزیت خود را پیگیری کنند.
سایز فونت کارت ویزیت در فتوشاپ
سایز فونت کارت ویزیت نباید کوچکتر از 6pt باشد. در غیر این صورت به علت کوچکی بیش از اندازه خوانده نمیشود. البته برخی از کارتهای ویزیت از نظر اندازه با هم تفاوت بسیار زیادی دارند که بر همین اساس سایز فونت نیز میتواند بیشتر شود.
دقت داشته باشید وقتی که کارت ویزیت در دست قرار میگیرد، کلمات و جملات روی آن، باید بدون دردسر خوانده شوند. پس به هیچ عنوان کارت ویزیت را هنگام طراحی در فتوشاپ ارزیابی نکنید و بهتر است که آن را در دست بگیرید و به صورت فیزیکی آن را لمس کنید. طراحان گرامی سایز فونت کارت ویزیت را با یک نمونه چاپ شده امتحان کنند تا در فضای فتوشاپ دچار اشتباه و خطا نشوند تا در نهایت بهترین فونت و سایز نوشته را برای نوشته روی کارت ویزیت در نظر بگیرند.
در ادامه چند نکته برای انتخاب اندازه فونت مناسب برای چاپ و طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ را شرح میدهیم.
- اندازه فونت باید برای تمام مخاطبان خوانا باشد.
- اندازه فونت باید طوری باشد که مخاطب بتواند پیام مورد نظر را به راحتی درک کند.
- اندازه فونت باید بر اساس گروه سنی و هدف کارت ویزیت مشخص شود.
- در صورتی که کارت ویزیت شما برای گروه سنی خاص طراحی شده، میتوانید از فونتهای بزرگتر یا کوچکتر استفاده کنید.
- اندازه فونت برای تمام قسمتهای کارت ویزیت باید یکسان باشد. البته میتوانید عناوین را کمی بزرگتر کنید. اما به طور کلی اختلاف زیاد در اندازه فونت متن کارت ویزیت باعث به هم خوردن نظم در طراحی و از بین رفتن جلوه زیبای بصری کارت میشود.
- دقت داشته باشید که فونتهای بزرگتر از ۱۴ پیکسل و کوچکتر از ۶ پیکسل برای چاپ کارت ویزیت مناسب نیستند.
- برای جلب توجه و ایجاد زیبایی بیشتر در نوشته کارت ویزیت میتوانید از رنگهای قوی و جذاب روی نوشتهها استفاده کنید.
اندازه کارت ویزیت به پیکسل در فتوشاپ
راه خاصی برای تشخیص دقیق اندازه کارت ویزیت به پیکسل وجود ندارد. اما در امر آموزش طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ یکی از بهترین راهها این است که ابتدا استاندارد مورد نظر را در قالب یک پروژه در فتوشاپ باز کنید. برای مثال ما یک پروژه با اندازه ۸۵۰ در ۴۸۰ و رزولوشن ۳۰۰ ایجاد میکنیم و بعد از پیاده سازی طرح های دلخواه روی آن، هنگام خروجی گرفتن عکس از این تصویر می توان نسبت دقیق ابعاد انتخاب شده را هنگام تغییر ابعاد از بزرگ به کوچک یا بالعکس متوجه شد.
حاشیه امن کارت ویزیت
از جمله نکات مهمی که در آموزش طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ باید آن را در نظر داشته باشید، حاشیه امن کارت ویزیت است. این موضوع برای سایز استاندارد کارت ویزیت نیز حائز اهمیت میباشد.
حاشیه امن به مقدار فاصلهای گفته میشود که موجب شده در مرحله بریدن کارت ویزیت صدمهای به محتوا، طرح و نوشته اصلی کارت وارد نشود. اینکه چقدر حاشیه برای هر کارت کافی است؟ بستگی به سایز و اندازه کارت شما دارد که متناسب با آن ممکن است بیشتر یا کمتر شود.
برای نمونه اگر شما کارت ویزیت در اندازه ۹ و ۶ را در دست طراحی دارید، باید به صورت تقریبی اندازه هشت و نیم و پنج و نیم را برای حاشیه امن در نظر بگیرید. این اندازهها حائز اهمیت هستند و در برخی از طراحیها در نظر نگرفتن این اندازه میتواند چالشهای زیادی را به وجود بیاورد و حتی پروژه طراحی کارت ویزیت را با مشکل مواجه کند.
کلام آخر
سعی کردیم که به طور کامل در این محتوا شما را با اصول طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ آشنا کنیم. اکنون با مطالعه آموزش طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ و آگاهی از ابعاد و سایز استاندارد و نکات ریز و جزئی در این زمینه، میتوانید مانند یک طراح حرفهای برای طراحی کارت ویزیت اقدام داشته باشید.
اما در صورتی که فکر میکنید بهتر است این کار را به یک چاپخانه معتبر بسپارید، مجموعه چاپ آقا با انجام خدمات با کیفیت و چاپ انواع کارت ویزیت در طرحها و ابعاد مختلف با قیمت مناسب در خدمت شما است. انواع کارت ویزیت با هر طرحی که مد نظرتان است، در تیراژ بالا یا حتی پایین، بدون محدودیت در تعداد، توسط این مجموعه به چاپ میرسند.
جهت مشاهده نمونه کارت ویزیت های به چاپ رسیده در مجموعه چاپ آقا میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.
نمونه کارت ویزیت چاپ آقا
ممنونم از شما
سلام
چجوری حاشیه بندی کنیم؟
سلام
دوست عزیز نیازی به درج حاشیه در طراحی نیست. این کادر خط چین صرفا به منظور نمایش حاشیه امن بوده و شما میتوانید از همان خطکش برای حفظ فاصله کافی از اطراف کاغذ استفاده نمایید.
ممنون